dinsdag 30 januari 2018

2018 Januari - Februari: La Gomera

Inleiding: Timing is een raar beestje

We hadden het mooi uitgekiend: Brussels Airlines naar Reina Sofia. Huurauto (=goedkoper dan taxi) naar de zatte brexiters.
Overladen op rijdende lockers, winkelen (vier uur speling) en de ferry in. Huurauto achterlaten op rustige plaats om nadien terug op te pikken. Nieuwe huurauto op het nieuwe eiland. Heroverladen. 38 km naar Vallehermoso om dan net voor het donker de casa rural binnen te stappen.

Het liep zo perfect dat ik er begon over te stoefen. Mijn grootmoeder vond zoiets niet kunnen van God.
Zij had gelijk en schijnbaar beter inzicht in de goddelijke logica. Of betere relaties .

De boot was 40 minuten te laat. De huurauto in Gomera stond op een andere parking dan opgegeven terwijl de lockers dringend terug gebruikt moeten worden omdat iedereen van Gomera af wou. Ik had het centrum van Vallehermoso in de GPS gezet ipv de casa rural en de koplichtschakelaar van een Opel is onvindbaar voor een Citroën Fiat gebruiker.
De tunnels op Gomera komen uit Noorwegen. Daar hebben ze er nu verlichte.


vrijdag 5 januari 2018

2018 Januari: Remote Beaufort

Beaufort is een dorpje in Luxemburg aan het Müllerthal (zwaar verkeerd Petite Suisse genoemd).
Het is de gelukkige bezitter van een open Camping. Een zeldzaam goed in deze feestroes. Meestal zijn dat in luxemburg combinaties van camping, toeristenbureau en gemeentelijke werkplaats. Dedeze heeft er nog een overdekte ijspiste bovenop.
Het vergt een beetje moed om er toch naar toe te gaan in deze regenrijke sombere stormdagen maar de woordspelingen hebben het gehaald: we hebben nu 87 Beaufort (de plaats).

We zijn er dus aangekomen bij 8 Beaufort en 40 mm water. Een mooie plaats, 87, uitgekozen. Bocht erop te groot genomen en weer vast.
De gemeentelijke diensten uitgerukt met hun nagelnieuwe materiaal. Ketting te dik voor de haak.
Todo lijstje: zachte sleepkabel 5 ton kopen.
Enfin camper toch los. In 10 keer gedraaid en we stonden. Morgen eens wassen.
Hebben ze hierboven voor ons gedaan. Met 8 Beaufort spoel je al eens een band af.

De dag nadien telefoon: ER STROOMT hier in Antwerpen WATER UIT DE PLOMBKAST.
Die had ik nog niet meegemaakt 樂
Al eens remote crisismanagement gedaan tijdens een kletsnatte wandeling op bemoste stenen in Beaufort bij 7 Beaufort? Wij wel.
Was uiteindelijk een gesprongen boiler in het appartement erboven. Zekeringen OOK verzopen.

Vandaag alles terug rustig en 2 Beaufort. We gaan terug wandelen met botten om te zien wat we gisteren niet zagen. Als we terug zijn gaat Nino recht naar de warme douche.

Vrijwillig.